Solid farm: Boerderij als rolmodel

 
 

Avelac is een modelboerderij en opleidingsinstituut voor boeren met melkvee, gelegen op het dak van de Andes, op 3600 meter hoogte. Met 40 hectare landbouwgrond en 120 koeien wil deze onderneming een antwoord bieden op de vraag naar kwaliteitsmelkvee en helpen om de veeteelt in Ayacucho te verbeteren. Ze wil koeien van een verbeterd ras tegen een eerlijke prijs verkopen aan de omliggende veeboeren. Om deze ambitieuze doelstellingen te realiseren, doet de organisatie ook een beroep op externe expertise. Echter, deze stal is meer dan louter een melkveestal. De boerderij breidt uit tot een échte ‘granja integral’ of geïntegreerde hoeve. Een échte duurzame hoeve met verschillende dieren, zowel koeien, als varkens, cavia’s, alpaca’s, … als kaasproductie met de eigen geproduceerde melk, als verschillende organisch geteelde gewassen zoals quinoa, cañihua, kiwicha, tarwi, … als eigen composteringsproductie, alsook bloementeelt.

Zo wordt bijvoorbeeld heel concreet de melk van de boerderij verwerkt in ons eigen kaasfabriekje. Dit brengt kazen op de lokale markt onder de naam ‘Montefino’. Deze kazen – Gouda, Edam, Mozarella, Queso Paria, Queso Fresco (een soort smeerkaas) worden goed gesmaakt. Belangrijk is nu de verkoop op te schalen.

U ziet: een geïntegreerde, globale, duurzame en ecologische boerderij. Waar alles samen hangt. Waar alles één is en het ene het andere nodig heeft om zelfstandig te kunnen opereren.

1-nosotros_6-Antecedentes.jpg
2-Actividades_6-1280x960.jpg
3-clientes_1.jpg
3-clientes_4.jpg