Manta: Hoogkwalitatief handwerk van kansarme vrouwen

 
 

Het vinden van eerlijk werk voor jonge, niet-opgeleide vrouwen in de Andes van Peru– een kwetsbare doelgroep – blijkt bijzonder moeilijk. Manta besliste specifiek voor deze doelgroep werk te creëren om zo de organisatie Dia te ondersteunen.

Veel Peruviaanse vrouwen zijn vaardig in borduren, haken, breien, … Manta pikte hierop in en startte een breiatelier waar we hen de nodige begeleiding bieden om handgemaakte en hoogkwalitatieve producten af te leveren.

Onze dames kunnen nijverheden zoals haken, met de hand breien, met de machine breien (fijne en grove steken) en borduren op kwalitatief hoogstaand niveau.

Manta produceert een brede waaier aan producten – allemaal op maat gemaakt – zijnde hoofddeksels, wanten, sjaals, truien, poncho’s, gadgets, decoratieve spullen zoals kussenslopen, plaids en vele anderen.

Manta werkt samen met de beste leveranciers van garen in Peru dewelke een ruim assortiment aan kwaliteiten en tinten aanbieden en daarbij de internationale standaarden garanderen. Naast alpacawol, de meest luxueuze en delicate stof van Peru, heeft Manta ook toegang tot hoogkwalitatieve katoen, tencel, zijde en Highland schapenwol.

Manta begon in 2011 met 9 tienermoeders die 60 mutsen gemaakt hebben voor een Belgische klant; in 2015 heeft Manta meer dan 30.000 op maat gemaakte breiwerken afgeleverd aan meerdere klanten over de hele wereld. Hiervoor werden 200 breiende dames van alle leeftijden tewerkgesteld.

170424_IMadeYourClothes3_Solid_(c)IsabelCorthier.jpg
IMG_7651.jpg