Meet The Volunteer: Stien

Hello everybody,

On Monday, October 14 my Solid adventure began in India. It was so exciting and so unreal. I remember my first acquaintance with Solid, almost 1 year ago...

Solid_India_Volunteer_StienCosemans (3).jpg

But first a little bit more information about myself. My name is Stien and last June I got my degree in Applied Economics. In recent years, my interest in sustainable and social enterprises has grown enormously, so I decided to take part in the Brightminds program of Academics for Development during my last year at the University of Leuven. During one of the weekly lectures I came in contact with Solid. I was immediately fascinated by their work.

For me, Solid is the perfect example that it can be done differently. After I have made my consumption behavior sustainable, I am very happy that I can try to do more for the local population in Ranchi, India, where Solid has a craft workshop.

Solid_India_Volunteer_StienCosemans (1).jpg

My job will mainly consist of helping the HR management to expand further within Paces Crafts, the workshop of Solid in India.

Personally, I am very curious to experience the practice within a different culture because I have always analyzed western ‘cases’ in recent years.

It is going to be an undoubtedly unforgettable and instructive experience.

Greetings,

Stien

Solid_India_Volunteer_StienCosemans (2).jpg

Hallo allemaal,

Maandag 14 oktober begon mijn Solid avontuur in India. Zo spannend en zo onwerkelijk. Ik herinner mij nog goed mijn eerste kennismaking met Solid, ondertussen bijna 1 jaar geleden…

Maar eerst even meer over mezelf. J Mijn naam is Stien en afgelopen juni heb ik mijn diploma TEW gehaald. De laatste jaren is mijn interesse voor duurzame en sociale ondernemingen enorm gegroeid, daarom besloot ik tijdens mijn laatste jaar in Leuven deel te nemen aan het Brightminds programma van Academics for Development. Tijdens één van de wekelijkse lezingen kwam ik in contact met. Ik was onmiddellijk gefascineerd door hun werk.

Voor mij is Solid het perfecte voorbeeld dat het anders kan. Nadat ik zelf mijn consumptiegedrag heb verduurzaamd, ben ik heel blij dat ik via Solid kan proberen meer te betekenen voor de lokale bevolking in Ranchi, Inidia, waar Solid een handwerk atelier heeft.

Mijn taak zal er voornamelijk uit bestaan het HR-management helpen verder uit te bouwen binnen Paces Crafts, Solids atelier in India.

Persoonlijk ben ik erg benieuwd om de praktijk binnen een andere cultuur te gaan ervaren doordat ik de voorbije jaren altijd westerse ‘cases’ heb geanalyseerd.

Een onvergetelijke en leerrijke ervaring gaat het ongetwijfeld worden.

Groetjes,

Stien  

 

ESP

Hola a todos,

El lunes 14 de octubre comenzó mi aventura con Solid en la India. Fue tan emocionante y tan irreal. Aún recuerdo mi primer contact con Solid, hace casi 1 año...

Pero primero les doy más información sobre mí. Mi nombre es Stien y en el mes de junio pasado, obtuve mi título en Economía Aplicada. En los últimos años, mi interés en las empresas sociales y sostenibles ha crecido enormemente, por lo que decicí participar en el programa Brightminds de Academics for Development durante mi último año en la Universidad de Lovaina. Durante una de las conferencias semanas conoci a Solid. Me fascinó de inmediato su trabajo.

Para mí, Solid es el ejemplo perfecto de que se puede hacer algo de manera diferente. Después de camaibar mi comportamiento de consumo a algo sostenible, estoy muy feliz de poder intentar hacer más por la población local en Ranchi, en la India, donde Solid tiene un taller de artesanía.

Mi trabajo consistería principalmente en ayudar a la gestión de recursos humanos a expandirse aún más dentro de Paces Crafts, el atelier de Solid en la India.

Personalmente, tengo mucha curiosidad por experimentar la práctica dentro de una ultura diferente porque siempre he analizado los “casos” occidentales en los últimos años.

Será sin duda una experiencia inolvidable e instructiva.

Saludos,

Stien