Meet the volunteer: Willemijn

Mijn naam is Willemijn Branderhorst, ik ben 29 jaar oud en ben geboren in Nederland, waar ik kunsttherapie heb gestudeerd. Ik ben getraind in het observeren, diagnosticeren, opstellen en implementeren van therapeutische behandelingen en ben een geregistreerd lid van de Nederlandse Federatie Vaktherapeutische Beroepen.

20180406_134541.jpg

Ik heb ervaring als het gaat om therapieën voor groepen, maar ook voor individuen, meer specifiek voor (jonge) vrouwen en kinderen. Ik heb ervaring met de Latijns-Amerikaanse cultuur, als het gaat om problemen die horen bij deze culturen als gevolg van huiselijk geweld.

20180602_230449.jpg

Dit omdat ik begon met kunsttherapie en samenwerkte met lokaal personeel in een hulpcentrum voor vrouwen in Mexico.

Op dit moment ben ik in Ayacucho (Peru), op een zes maanden durende missie om met tienermoeders te werken die nauwelijks aanmoediging ontvangen van hun eigen familie.

20180412_180620.jpg

De organisatie die dit alles ondersteunt, heet Solid. Solid faciliteert de empowerment van kwetsbare groepen om hun onafhankelijkheid en kwaliteit van leven te verbeteren.

Ik werk in de entiteit van Solid Peru genaamd Diamanta. Diamanta werkt onder andere met tienermoeders en hun kinderen in Ayacucho.

Deze komende 6 maanden hoop ik mensen te verbinden met zichzelf en met elkaar. Ik hoop een veilige plek te creëren waar mensen zich vrij en veilig genoeg voelen om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, om zichzelf te versterken tijdens het maken van kunst. Genieten van het leven! Hiervoor gebruik ik allerlei verschillende kunstmaterialen, zoals kleurpotloden, papier in verschillende kleuren, scharen, markers. Maar ook lokale materialen, zoals bladeren en klei ...

20180603_023720.jpg

Ik hoop te bereiken dat mensen zichzelf uiten ... op verschillende creatieve manieren ... en dat ze de helende kracht van deze acties zullen ervaren. Ik werk op plekken waar zelfs geen tafels en stoelen zijn, maar met creativiteit worden er toch mogelijkheden gecreëerd die ons als mens laten groeien.

Het zou prachtig zijn als mijn collega`s van Diamanta - die fantastisch werk verrichten! - evenals de jonge vrouwen en kinderen waarmee ze werken zouden verder gaan met het tekenen in een klein boekje, het zogenaamde kunstjournaal. Of je kunt mandala's inkleuren, gedichten schrijven, je eigen t-shirt pimpen of gewoon eens lekker hard mee zingen en dansen met de radio om uitdrukking te geven aan je gevoelens.

Ik deel de missie om de kracht van kunsttherapie over de hele wereld te brengen. Ik geloof echt in kunsttherapie als een van de puurste manieren om positieve veranderingen teweeg te brengen. Ik heb er altijd van gedroomd om kunsttherapie te introduceren in landen waar het nog steeds onbekend is, maar zo nodig

The Red Pencil is een non-profitorganisatie die kinderen, volwassenen en gezinnen helpt met kunsttherapie. Solid heeft een partnerschap met The Red Pencil.