Cesars bio-quinua uit Ayacucho, Peru nu in de rekken van Colruyt

Je kan sinds begin juni de quinoa van Cesar en zijn buren-boeren zelf proeven! Je vindt deze heerlijke, eerlijke, lekker gezonde en organische quinoa in de rekken van Colruyt, Okay, Spar en Bio-Planet.

170402peru_solid026.jpg
"Vroeger kweekte ik aardappelen en wat groenten. Het was moeilijk om rond te komen. Onze kinderen konden niet naar school. Sinds 3 jaar ben ik, dank zij Solid, een trotse producent van lekkere en gezonde quinoa. Met de begeleiding van Solid teel ik op milieuvriendelijke én rendabele wijze. Ik heb nu een stabiel inkomen en mijn kinderen gaan naar school. Ons leven is veel beter, met de hulp van Solid" - Cesar Huamán

Daar vind je nu de Boni Bio Tricolore Quinoa. Daarin zit de bio quinoa van kleinschalige boerenfamilies uit de Peruviaanse hoogvlakte van Ayacucho, zoals César. Solid Food begeleidt deze boeren continu, van zaaien, tot oogsten met bio-certifiëring. Verder zorgt Solid Food voor de processing, verpakking en export. Solid Food garandeert een constante en hoge kwaliteit van uw quinoa door controle over de ganse keten.

IMG_5244.JPG

Solid werkt nauw samen met de boeren in Ayacucho, Peru. Dagdagelijks op het veld. Maar ook daarbuiten. Met arme families en jongeren in het Ayacuchaanse Andesgebergte. Zo werkt Solid heel intensief met heel het gezin samen op vlak van gezondheid en welzijn. Bij deze rurale gezinnen – vaak alleenstaande moeders, soms oudere boeren – worden ook technieken geïmplementeerd voor een verbeterde huisvesting. Technieken met een eenvoudig ontwerp, maar met een levensgrote impact op hun dagdagelijkse leven en omgang met elkaar.

 

Daarenboven kunnen ondernemende jongeren uit de bergen de Jovem opleiding van Solid volgen. Deze zeer praktische en kwalitatieve landbouwopleiding leidt jongeren op tot succesvolle landbouw-ondernemers. Er is niet alleen aandacht voor landbouw-technische vakken, maar er wordt ook gewerkt op het vlak van ondernemerschap, bedrijfsbeheer en persoonlijke ontwikkeling. Dit gaat de vlucht van beloftevolle jongeren van het platteland naar de stad tegen, waar zij vaak in nog slechtere levensomstandigheden terecht komen. Jovem biedt de jongeren een betere toekomst en streeft naar een herwaardering van het duurzaam leven op het platteland. Ook Collibri foundation van Colruyt Group steunt dit project: jongeren zoals Wilson dromen ervan een goede quinua boer te worden.

"Dankzij Solid zal ik quinoa kunnen produceren en verkopen" Ik woon momenteel bij mijn grootmoeder, omdat mijn vader mijn moeder en mij mishandelde. Het is mijn droom om ondernemer te worden. Daarom volg ik de Jovemopleiding van Solid. Zo zal ik organische quinoa kunnen produceren en verkopen aan een goede prijs." – Wilson

Colruyt Group steunt dus de boeren en jongeren waar Solid mee werkt in Ayacucho door de verkoop van onze gezonde en geweldig lekkere quinoa en de Collibri Foundation. Colruyt Group onderzoekt met binnen ‘Gezocht: voedsel voor de toekomst’, o.a. met Rikolto, hoe je de bevoorradingsketens achter ons voedsel opnieuw kan uitvinden. Colruyt Group heeft de ambitie om 10 dergelijke ketenprojecten te realiseren tegen 2020. Een daarvan is dus de driekleurige bio-quinua van Solid uit Ayacucho, Peru.

Solid_Jovem_Collibri_JongerenAyacucho_BoniBioTricolorQuinoa (1).jpg

Wil jij dus ook lekkere en gezonde organische quinoa eten? En daarenboven de boeren en hun families in de bergen van Ayacucho, Peru steunen? Dat kan! Rep je naar de winkels van Colruyt, Okay, Spar en Bio-Planet en koop snel de Boni Bio Tricolore Quinoa. En dan .. smullen maar!!! Zo geef ook jij mensen als Cesar en Wilson een duwtje in de rug. Smakelijk.

Voor meer informatie: contacteer Inge Overmeer via inge@solidinternational.be