Meet the volunteers: Eman & Katrien

Untitled-1.jpg

Habari zenu

Wij zijn Eman (17j.) en Katrien (18j.) Vorig jaar bezochten we Sri Lanka met een inleefreis en verloren we ons hartje aan vrijwilligerswerk. Onze grote droom was vanaf toen om na ons middelbaar onze vakantie te besteden aan vrijwilligerswerk.

2.jpg

Onze zoektocht naar een leuk project duurde erg lang tot we uiteindelijk via via terecht kwamen bij Solid. Het project dat het best bij ons paste volgens Solid was Hadithi in Kenya.

In dit project werken ze met vrouwen die manden weven in allerlei verschillende kleuren. Onze bezigheid deze twee maanden zal vooral experimenteren met kleuren en natuurlijke kleuringen voor de manden zijn.

Wij zagen dit meteen zitten! We studeren Creatie en Mode, dus dit is wel helemáál ons ding. Ook het werken met vrouwen vinden wij super boeiend.

3.jpg

We zijn één van de eerste vrijwilligers die naar het project Hadithi gaan met Solid. Dat maakt het extra spannend voor ons. We vinden het heel leuk dat we dit samen met Solid kunnen doen. De samenwerking verliep heel vlot. We vinden het interessant dat Solid een minder commerciële organisatie is, zo weten we zeker dat het hier echt om impact voor de lokale mensen gaat.

We kijken heel erg uit naar dit spannende avontuur!

Kenya, tunakuja!

Eman en Katrien