Zomers gerecht met quinoa Tricolore van Solid Food: Tricolore quinoa met ceviche van rauwe groentjes.

Een heerlijk recept van Christof Roothooft van 't Felt - Green Cuisine

SolidFood_QuinoaTricolorRecep_tFelt_4.jpg

Voor 5 personen:

500 gram quinoa tricolore bio.

1 grote komkommer

2 rode uien

1 rode paprika

1 bussel lente ui

2 grote wortels

2  rijpe avocado’s

1 heet pepertje

1 bussel koriander

2 eetlepels mais olie

2 limoenen

1 theelepel Fleur de sel

Kook de quinoa Zoals op de verpakking omschreven en laat deze afkoelen.

Snij alle groentjes in fijne reepjes(julienne) eventueel met behulp van een mandoline.

snij de avocado in blokjes en voeg aan de groenten toe.

Voeg hier de olie, zeste en sap van de 2 limoenen, zout en gehakte koriander aan toe en meng alles.

Laat deze mengeling een minuutje intrekken en meng samen met de quinoa.

De groenten kunnen ook vervangen worden door andere harde groenten zoals bijvoorbeeld: rammenas, radijs, courgette, pompoen,…

Smakelijk!

 

IMG_5244.jpg

Sinds begin juni vind je onze heerlijke, eerlijke, lekker gezonde en organische Boni bio quinoa tricolore in de rekken van Colruyt, Okay, Spar en Bio-Planet.

 

SolidFood_QuinoaTricolorRecep_tFelt_2.jpg

 

For 5 people:

500g biological Quinoa Tricolor.

1 big cucumber

2 red onions

1 red pepper

1 bunch of spring onions

2 big carrots

2  ripe avocados

1 chili pepper

1 bunch of coriander

2 tablespoons corn oil

2 limes

1 teaspoon Fleur de sel

Cook the quinoa as described on the package and let it cool down.

Cut all the vegetables into thin strips (julienne). Using a mandolin can help.

Cut the avocado into cubes and add to the vegetables.

Add the oil, zest and juice of the limes, salt and chopped coriander and mix everything.

Allow this mixture to simmer for a minute and mix with the quinoa.

The vegetables can also be replaced by other hard vegetables such as: mooli, radish, zucchini, pumpkin,…

Enjoy!