Paces crafts: een duurzaam brei-, haak- en weefatelier

Met Paces crafts willen we duurzame werkgelegenheid verstrekken voor lokale wevers en arme vrouwen die op het platteland van Ranchi wonen. We geloven dat door het aanbieden van een eerlijk inkomen aan de jonge vrouwen, ze minder geneigd zijn om te vluchten naar de grote steden op zoek naar een betere toekomst maar waar ze helaas vaak belanden in situaties van misbruik of extreme armoede. Alle winsten van deze nieuwe vennootschap worden gebruikt om lokale projecten te financieren voor hun steun aan kwetsbare kinderen.

Na 6 maanden onderzoek hebben we beslist dat we haak- brei-, weef- en borduuropleidingen gaan aanbieden. Lokale mensen worden getraind door meesterwevers en meesterbreiers. De eerste samples worden gemaakt in samenwerking met onze allereerste klant. Er worden hoogkwalitatieve materialen gebruikt zoals organisch katoen, geweldloze zijde, 100% Merino wol en kasjmieren blends.

Paces crafts zal een grote variëteit aan producten maken – stuk voor stuk op maat – zoals hoofddeksels, wanten, sjaals, truien, plaids, poncho’s, gadgets, decoratie spullen enz. Paces crafts zal ook geweven stoffen produceren: sjaals, plaids, tafellakens en confectie.