Solid Food Peru: Landbouwtechnische en commerciële ondersteuning

Solid Food Peru geeft opleidingen over landbouwkundige en commerciële kwesties aan vele landbouwers en hun gezinnen. Voornamelijk over de teelt van biologische quinoa. Er wordt ook geïnvesteerd in onderzoek naar vergeten, maar zeer waardevolle Andes – ‘granen’ zoals cañihua, kiwicha en andere Andes gewassen zoals tarwi.

Solid Food Peru commercialiseert onder meer al de quinoa van deze Ayacuchaanse boeren hier bij ons. Dit super gewas belandt dus op uw bord onder het label van andere spelers. Dan wel, onder een eigen merk "Solid Food". Op de verpakking leest u ook het verhaal. Met elke hap die u eet, helpt u de lokale boeren verder.

Lees meer

 
 

Familias saludables: Gezonde, sterke families

Solid verbetert de leefsituatie van vele bijzonder kwetsbare gezinnen in de berggemeenschappen van Ayacucho. Solid werkt heel intensief met heel het gezin samen op vlak van gezondheid en welzijn. Bij deze rurale gezinnen – vaak alleenstaande moeders, soms oudere boeren – worden ook technieken geïmplementeerd voor een verbeterde huisvesting. Technieken met een eenvoudig ontwerp, maar met een levensgrote impact op hun dagdagelijkse leven en omgang met elkaar.

Solid streeft ernaar dat de Ayacuchaanse boeren, arbeiders en gezinnen zelfstandig kunnen instaan voor hun eigen inkomsten en zo hun sociale leefomstandigheden verbeteren.

Met de winsten die zo gecreëerd worden, richt Solid sociale projecten op: opvang voor tienermoeders, begeleiding van arme families uit de berggemeenschappen, praktische opleiding voor jongeren op het platteland…

Lees meer